Eko centar
Bočac jezero

Dodjela nagrada na "Jahorina film festivalu 2013"

Dodjela nagrada na „Jahorina film festivalu 2013“

U Sarajevu, 27.09.2013. godine Međunarodni Festival ekološkog i turističkog filma „Jahorina film festival“, u saradnji sa fondovima za zaštitu životne sredine Republike Srpske i Federacije BiH, dodijelio je sedam ravnopravnih godišnjih nagrada za najbolji ekološki projekat u BiH.

Dobitnici ove nagrade iz Republike Srpske su firma „Majnex“ sa Pala za projekat Jahorinska gondola, „Eko centar Bočac jezero“ iz Banja Luke za projekat Unapređenje prikupljanja otpada i naplavina iz rijeke Vrbas i jezera Bočac i opština Čelinac za čišćenje obale korita rijeke Vrbas i uređenje dijela deponije Markovac.

Laureati iz Federacije BiH su opština Busovača za projekat Zaštita izvorišta vode za piće sa vodozahvata Topalovića i Duboki potok gradskog vodovoda putem izgradnje kanalizacione mreže i kolektora, „Pobjeda – Rudet“ iz Goražda za rekonstrukciju i modernizaciju postrojenja za obradu tehnoloških otpadnih voda, Udruženje korisnika vodovoda „Hodovo“ za izgradnju sistema vodosnabdijevanja i „Eko forum“ Zenica za kompostiranje organskog materijala u školama.

Nagrade su uručili članovi stručnog žirija, direktor Fonda za zaštitu životne sredine u Federaciji BiH Safet Harbinja i predstavnik Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske Zoran Lukač.

Prilog sa dodjele nagrada za najbolji ekološki projekat u BiH za 2013. godinu možete pogledati u RTRS video materijalu ispod.

Kontakt

Eko centar Bočac jezero d.o.o.
Jesenjinova 16, Banja Luka BiH
Tel: + 387 51 201 596
  + 387 51 201 602
info@ekocentar-bocacjezero.com

Partneri

Footer Baneri

Vlada Republike Srpske
Vlada Republike Srpske
Grad Banja Luka
Grad Banja Luka
Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske
Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske
Hidro elektrana Bočac
Hidro elektrana Bočac

Powered by WP Bannerize